Hong Kong (Hongkong) – S.A.R. China

Introductie

De nu bruisende stad Hong Kong Island was toen het werd opgeëist door Groot-Brittannië in 1842 gewoon een verzameling vissersdorpjes. De mislukte poging van de Ching-dynastie om de Britse handel in opium te stoppen, leidde ertoe dat dit gebied werd afgestaan aan Groot-Brittannië in het kader van het Verdrag van Nanking. Het schiereiland Kowloon werd overhandigd in 1860 en een 99-jarige huurovereenkomst op de New Territories – bestaande uit het gebied ten noorden van Kowloon tot de Shenzhen River plus 235 afgelegen eilanden – werd toegekend in 1898.

Onder het unieke principe van ‘Eén land, twee systemen’, kreeg Hong Kong (ook geschreven als Hongkong) de Chinese soevereiniteit terug op 1 juli 1997 als een Speciale Administratieve Regio (S.A.R.) van de Volksrepubliek China. Deze regeling zorgt ervoor dat Hong Kong een hoge mate van autonomie geniet. Haar kapitalistische systeem, onafhankelijke rechterlijke macht, vrije handel en vrijheid van meningsuiting kon ze behouden.

De magnifieke haven is de sleutel tot de ontwikkeling van het gebied en heeft ervoor gezorgd dat Hong Kong het centrum van Azië is geworden, met toonaangevende financiële diensten. De unieke mix van oosterse en westerse invloeden, aangevuld met diverse attracties en een adembenemend landschap, maakt Hong Kong de belangrijkste toeristische bestemming in Azië.

Ligging Hong Kong (Hongkong) - S.A.R. China

Kaart Hong Kong (Hongkong) - S.A.R. China

De belangrijkste toeristische activiteiten / bezienswaardigheden in Hong Kong zijn o.a.:

 • Disneyland.
 • Jade Market.
 • Langste roltrappensysteem van de wereld.
 • Happy Valley Racecourse en Racing Museum.
 • Stanley Market.
 • Temple Street Night Market.
 • Victoria Peak.
 • Boottocht Victoria Harbour.
 • Diverse tempels, o.a. de Wong Tai Sin Temple en de Man Mo Temple.
 • Winkelen in o.a. Causeway Bay en Nathan Road.
 • Repulse Bay, één van de meest geliefde stranden.
 • Hong Kong Park, met onder andere een prachtige grote volière.

 

 

Excursies Hong Kong

De belangrijkste excursies die wij aanbieden zijn:

01: Hong Kong Island tour
02: Hong Kong Island tour met lunch
03: Hong Kong Island tour met diner
04: Hong Kong Disneyland
05: Victoria Harbour Cruise

 

 

Hotels Hong Kong

Wij kunnen elk willekeurig Hotel in Hong Kong voor u reserveren. Een door ons aanbevolen hotel staat hieronder vermeld. Meer keuze vindt u op onze pagina hotels.

Hotel L01 (Luxe Hotel)

 

 

Vervoer Hong Kong

Wij kunnen de benodigde transfers van of naar uw hotel voor u regelen. Daarnaast kunnen we ook een reservering maken voor een vlucht.

Transfers
Vluchten

 

 

Stopover pakket Hong Kong

Hong Kong is een gewilde bestemming voor een stopover. Een stopover is een onderbreking van uw vliegreis die langer dan 24 uur duurt. Indien u met Cathay Pacific naar bijvoorbeeld de Cambodja, Filipijnen, Indonesië of Vietnam vliegt, kunt u op de heenweg of op de terugweg heel eenvoudig een stopover in Hong Kong maken. De extra kosten qua internationale vluchten zijn hierbij vrijwel verwaarloosbaar (minder dan € 15,- per persoon aan extra luchthavenbelasting). Oftewel, een stopover is de ideale mogelijkheid om deze bestemming te bezoeken!

U kunt zelf het door u gewenste stopover pakket samenstellen met behulp van bovenstaande bouwstenen. Daarnaast kunt u ook een stopover pakket laten samenstellen door DP Reizen. Hieronder vindt u een voorbeeld van een dergelijk pakket. Uiteraard is het ook mogelijk om Hong Kong op een andere wijze te bezoeken, het hoeft niet per se een stopover te zijn.

Hotelprijzen in Hong Kong verschillen bijna van dag tot dag. In verband hiermee zijn de prijzen voor Hong Kong op aanvraag.

 

Voorbeeld stopover pakket Hong Kong

 

 

Handige Wetenswaardigheden

Tijdsverschil
Reisadvies
Reisdocumenten
Geldzaken
Reizigersvaccinaties
Klimaat / Aanbevolen en Beste Reistijd
Kaarten
Video's